קאפקייקס קפה עסיסיים
מתכון לקאפקייקס הקפה שלי (פרווה)
על פי מילון המונחים הקולינארי אלו מאפינס כמובן ולא קאפקייקס, אך ביס אחד מעוגות הקפה הקטנטנות הללו ולא תחשבו על חוקי סמנטיקה. מבטיחה. מומלץ במיוחד בבוקר ליד הקפה או התה או כשקמים משנת צהריים מפנקת ביום שישי.
והפלוס הכי גדול - זה כל כך קל להכנה שאפשר בהחלט להפוך זאת לפעילות משותפת אחרי הגן או בשבת בבוקר.
חומרים ל- 12 קאפקייקס
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
2 כפות אבקת שוקו לאפייה (כן, יש מוצר כזה)
3/4 כוס קפה חזק רותח (ממיסים 2-3 כפיות קפה נמס מגורען במים רותחים, תלוי כמה חזק תרצו)
כוס קמח תופח
לקישוט:
ממרח שוקולד קנוי שאוהבים או קרם שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת ריץ'
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
במקצף ידני מקציפים מעט את הביצה, הסוכר וסוכר הוניל עד לתערובת תפוחה ובהירה מאוד. מוסיפים את השמן ומקציפים מעט עד שהבלילה אחידה לגמרי, מוסיפים את אבקת השוקו, מערבבים היטב ואז את הקפה הרותח (בזהירות עם הילדים) באופן הדרגתי - כל פעם מעט קפה ומערבבים היטב, כדי לא לבשל את הביצה. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שאין גושים. נזהרים מערבוב יתר.
יוצקים למנג'טים ומכניסים לתנור. אופים כ- 15-20 דקות עד שהקאפקייקס אפויים היטב (קיסם יוצא יבש).
מצננים היטב לפני הקישוט.
הכנת הקרם:
ממיסים במיקרו יחד את השמנת והשוקולדים בפולסים של 30 שניות, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מערבבים היטב ומשאירים לקירור.
הקישוט:
מורחים כל קאפקייק בשוקולד.
רוצים גם להכין את תותי השדה המתוקים האלו מבצק סוכר? כאן תלמדו.
על פי מילון המונחים הקולינארי אלו מאפינס כמובן ולא קאפקייקס, אך ביס אחד מעוגות הקפה הקטנטנות הללו ולא תחשבו על חוקי סמנטיקה. מבטיחה. מומלץ במיוחד בבוקר ליד הקפה או התה או כשקמים משנת צהריים מפנקת ביום שישי.
והפלוס הכי גדול - זה כל כך קל להכנה שאפשר בהחלט להפוך זאת לפעילות משותפת אחרי הגן או בשבת בבוקר.
חומרים ל- 12 קאפקייקס
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
2 כפות אבקת שוקו לאפייה (כן, יש מוצר כזה)
3/4 כוס קפה חזק רותח (ממיסים 2-3 כפיות קפה נמס מגורען במים רותחים, תלוי כמה חזק תרצו)
כוס קמח תופח
לקישוט:
ממרח שוקולד קנוי שאוהבים או קרם שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת ריץ'
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
במקצף ידני מקציפים מעט את הביצה, הסוכר וסוכר הוניל עד לתערובת תפוחה ובהירה מאוד. מוסיפים את השמן ומקציפים מעט עד שהבלילה אחידה לגמרי, מוסיפים את אבקת השוקו, מערבבים היטב ואז את הקפה הרותח (בזהירות עם הילדים) באופן הדרגתי - כל פעם מעט קפה ומערבבים היטב, כדי לא לבשל את הביצה. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שאין גושים. נזהרים מערבוב יתר.
יוצקים למנג'טים ומכניסים לתנור. אופים כ- 15-20 דקות עד שהקאפקייקס אפויים היטב (קיסם יוצא יבש).
מצננים היטב לפני הקישוט.
הכנת הקרם:
ממיסים במיקרו יחד את השמנת והשוקולדים בפולסים של 30 שניות, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מערבבים היטב ומשאירים לקירור.
הקישוט:
מורחים כל קאפקייק בשוקולד.
רוצים גם להכין את תותי השדה המתוקים האלו מבצק סוכר? כאן תלמדו.
תגובות
הוסף רשומת תגובה