איך מכינים תותים מבצק סוכר?
איך מכינים תותים מבצק סוכר
אני אוהבת את החורף. הקור והגשם, הבגדים החמימים, האוכל המנחם וכן - הפירות הכי טעימים שיש. פירות הדר ותותים משגשגים בחורף ולמרות שאני גרה בעיר שהתברכה בשדות תותים רבים המקיפים אותה העונה שלהם פשוט לא נמשכת מספיק זמן. אז כדי לא להתגעגע זמן רב מדי, הנה דרך קלה להכין תותים גם בקיץ.
אלו כל הכלים שנצטרך כדי ליצור שני תותים שיטעו גם את חובבי התותים הגדולים ביותר.
מתחילים! לוקחים כדור בצק סוכר אדום, לשים היטב ויוצרים צורה מעוגלת בקצה אחד ומעט יותר מחודדת בקצה השני. משטחים מעט עד שמתקבלת צורת תות.
בעזרת קיסם מחוררים את התות. כל שהחורים יהיו צפופים יותר כך המראה יהיה "ריאליסטי" יותר.
כך נראים התותים שלנו! מניחים לייבוש על קלקר או נייר אפייה.
מרדדים את כדור הבצק הירוק ליריעה דקה.
באמצעות חותכן עלי גביע יוצרים את עלי הגביע של התותים.
באמצעות מקל הפיסול הכדורי הגדול מדקקים מעט את עלי הגביע.
יוצרים קצוות משוננים מעט באמצעות סכין ציירים (כן, כך נקרא הכלי)
כך נראים עלי הגביע המוכנים.
מניחים לייבוש בתוך תבנית שקועה. לי נוח להשתמש בצלחת פלסטיק לערבוב צבעים המשמשת ציירים.
טריק ליצירת מראה לח ומבריק לתותים - מרתיחים מים בכלי פתוח ומחזיקים בזהירות את התות מעל, ונותנים לאדים להרטיב את בצק הסוכר. זוהי פעולה מהירה מאוד ויש להיזהר לא לשמוט את התות לתוך המים הרותחים...
וכך יש לנו תותים מבריקים!
להשלמת עלי הגביע יוצרים נקניק דק מאוד מבצק סוכר ירוק וחותכים לשניים.
בעזרת מברשת ומעט מים מדביקים את קצות הגבעול לעלי הגביע.
וכך זה נראה! נותנים לעלי הגביע להתייבש עם הגבעול לפחות שעה.
בזהירות רבה מדביקים את עלי הגביע עם מעט מים לתות.
וזהו, יש לנו תותי בצק סוכר מתוקים ומקסימים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה