שאלות נפוצות


כאן אני מרכזת שאלות רבות שאני נשאלת לגבי עוגות בצק סוכר מעוצבות, עבודה עם בצק סוכר ובכלל. אם יש לכם שאלות נוספות, אל תהססו ליצור עמי קשר ולשאול

שאלה: האם עוגות מעוצבות המצופות בבצק סוכר יבשות וחסרות טעם?

תשובה: בהחלט לא. למרות שהעוגות המעוצבות הן עוגות בחושות, אין כל סיבה שהיא תהיה יבשה וחסרת טעם. כאשר מעצב/ת עוגות עובד/ת נכון, העוגה תהיה עסיסית וטעימה, פרוסה לשכבות ועם גנאש שוקולד או קרם אחר בתוך העוגה שמוסיף עוד טעמים נפלאים ועסיסיות. כמו כן, מאחר ואני מקפידה על שימוש אך ורק בחומרי גלם איכותיים וטריים כמו שוקולד מריר עם 53% מוצקי קקאו ומעלה, שמנת מתוקה איכותית ותמציות טעם טבעיות ולא מלאכותיות, העוגות תמיד מקבלות אך ורק טעמים נפלאים.
_____________________________________________________________________________

שאלה: האם ניתן לאחסן את העוגה במקרר?

תשובה: לפני שמגישים את עוגה מעוצבת באירוע, לא מומלץ להכניס את העוגה עם הפיסולים למקרר מאחר ולחלק מסוגי בצק הסוכר יש נטייה "להזיע" במקרר עקב הלחות הגבוהה וזה עשוי לפגוע בפיסולים ובגוונים. בימי החורף, אפשר להשאיר את העוגה בחוץ, רק לדאוג שלא תהיה קרובה למזגן המוציא אוויר חם. בימי הקיץ, ניתן להשאיר את העוגה בחוץ מספר שעות, הרחק מאור השמש ובקרבה למזגן המוציא אוויר קר. אם העוגה מכילה קרם על בסיס שמנת מתוקה רגילה שלא עברה חימום (למשל קצפת חלבית) יש להימנע מלהשאיר את העוגה מחוץ לקירור.
כמובן שלאחר ההגשה ניתן ואף רצוי לשמור את שאריות העוגה במקרר, עטופות היטב וגם בהקפאה (שם הן נשמרות הכי טוב).

_____________________________________________________________________________

שאלה: לכמה זמן מחזיקה מעמד עוגה מעוצבת?

תשובה: גם כאן הנושא משתנה בהתאם לעונות השנה ומרכיבי העוגה. לרוב, אני מקפידה לאפות את העוגה כיום או יומיים לפני מסירתה ללקוח, אלא אם מדובר בעוגה מורכבת ואז העוגה נאפית קודם אך נשמרת בהקפאה וכך גם טריותה נשמרת. ולרות זאת לעולם איני ממליצה לשמור עוגות ליותר מ- 4 ימים במקרר. בהקפאה ניתן לשמור את העוגה גם לשבועיים, רק לוודא שתהיה עטופה היטב בניילון נצמד (עוגות סופחות ריחות).

_____________________________________________________________________________


שאלה: האם ניתן להזמין עוגה מהיום למחר?

תשובה: הכל תלוי בסוג העוגה והעיצוב המבוקש. כאשר מדובר בעוגה מעוצבת המצופה בבצק סוכר עם פיסולים מורכבים הדורשים ייבוש מוקדם רצוי להזמין כשבוע-שבועיים לפני האירוע. עוגות קומות כגון עוגות חתונה ולאירועים אחרים עם פיסולים מורכבים יש להזמין לפחות חודש מראש. עוגות בעיצוב פשוט, כמו למשל עוגות עם דף אכיל ללא עיטוף בבצק סוכר ניתן להזמין גם בהתראה של יום אחד.




תגובות

רשומות פופולריות